Tona bitej śmietany, wiśniowa frużelina, maliny, borówki, czekoladowa polewa zawierająca wszystkie pierwiastki radioaktywne dotąd poznane przez człowieka. Brzmi znajomo? Brzmi jak smak polskiego wybrzeża. Brzmi jak gofry. Jupijaj!
No to masz, zrób to sam! W dodatku są fit, proteinfull, lowcalorie, lowcarb, glutenfree, fatfree i tak dalej. Deal with it.
Składniki:
2 jaja
2 łyżki mąki kokosowej
1,5 łyżki innej bezglutenowej mąki (np. ryżowa/jaglana)
50 ml mleczka kokosowego (najlepsze Real Thai)
szczypta sody
1 łyżka odżywki białkowej
Przygotowanie:
1. Zmiksuj wszystko w blenderze. Ciasto powinno być gęstsze niż naleśnikowe.
2. Upiecz w gofrownicy.
3. Wybierz dodatki: Owoce? A może polewa z masła orzechowego zmieszanego z mleczkiem koko?
3. Jedz jedzenie
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz